Crec

Dissabte, 24 de març de 2018

 

Crec 2

 

Vet aquí la història d’una branca que un dia va decidir desprendre’s de l’arbre d’on penjava. Arrelada a la Vall del Silenci, on els habitants de l’únic poble vivien en el mutisme permanent. Els animals no se’ls sentia, les campanes no podien tocar, i tot per un decret de l’alcalde migranyós que va decidir que el so el molestava.

Aquesta branca valenta un bon dia va decidir deixar l’arbre i el crec que va fer en trencar-se va ressonar per tota la vall. Aquell petit crec se sentí arreu i en mica en mica va despertar el so de la letargia imposada. Ja se sap que les grans revolucions comencen amb un petit gest que s’encomana.

 

Crec 3

Crec 4

Tina Vallès practica la revolució de les paraules, ja sigui en la literatura d’adults com en l’infantil, perquè en realitat la bona literatura no té edat.

Crec és un àlbum que demostra el poder transformador de les coses ben fetes. Al text de Vallès l’acompanyen les il·lustracions plenes de detalls de la il·lustradora italiana Alicia Baladan. Baladan dibuixa molt bé l’essència del crec que fa la branca i a mesura que el so va tornant al poble les il·lustracions s’omplen de color i transmeten l’alegria de recuperar el gust per sentir allò que teníem oblidat.

 

Crec 5

 

Cristina Camarena, l'editora, ha ajuntat el talent narratiu de Tina Vallès amb els llapis d'Alicia Baladan capaç de dibuixar el so i el silenci en un llibre que subratlla la força dels petis canvis. Una història que ressona molt fort.

Editat per Kireei