Cinc llibres infantils imprescindibles

Dissabte, 4 de juny de 2016

Avui voldria parlar-vos de 5 llibres per compartir amb família, a l'escola o a la biblioteca. Són llibres imprescindibles perquè els podem compartir amb els nens i a nosaltres, com adults, no ens cauen de les mans i podrem explicar-los les vegades que calgui. N'hi ha amb sentit de l'humor, creatius, de coneixements i n'hi ha que posen paraules a allò que a vegades ens costa tant d'explicar. M'acompanyeu?

 

765 L os i la llebre ANEM DE PESCA 510x514 

L'ós i la llibre, anem de pesca!

Emily Gravett té la capacitat de fer-nos riure, de despertar-nos la curiositat i el sentit de l'humor. Escriu i il·lustra llibres que són èxit assegurats amb els més petits perquè sempre, sempre et fan somriure. Amb un traç reconeixible i dolç, us fareu tips de riure amb aquest ós i aquesta llebre que surten a pescar, però què pesquen? Un conte que ens ensenya a gaudir dels petits moments, viure'ls i ens parla de l'amistat. Potser el que pesquem no és tan important com el berenar que portem a la cistella i que compartirem...

Escrit i il·lustrat per Emily Gravett, traduït per Joana Delgado i editat per Picarona.

 

172490 178637

 

Un joc

Qui no coneix Un llibre o Colors? El genial Hervé Tullet torna a presentar-nos un llibre joc molt artístic ideal per compartir. Aquest cop un punt groc ens demanarà que el seguim i fem tota mena de cabrioles per les pàgines del llibre. Amunt, avall, dreta, esquerra, pujarem escales, lliscarem, ens amagarem, caminarem de puntetes i potser també volarem! Qui diu que els llibres són avorrits?

Escrit i il·lustrat per Hervé Tullet, traduït per Núria Font i editat per Cruïlla.

 

maquina

 

La màquina d'escriure

En Pol troba una màquina que no té botons d'engegar i apagar, no fa llumetes però en canvi fa lletres! En Pol escriu i escriu per crear històries però de les lletres n'hi surten imatges. En Pol sovint confon les lletres però això amb la màquina d'escriure no és cap problema perquè transforma les lletres en les seves idees. Un cant  a la imaginació, a la creativitat com a eines de comunicació. Un llibre que ens permet entendre els nens amb dislèxia i viure-ho com una oportunitat. En Tom McLaughin, l'autor, sap perfectament de què parla i fa una crida a assumir la dislèxia sense por.

Escrit i il·lustrat per Tom McLaughin, traduït per Elena Martí Segarra i editat per Coco Books.

 

explicamho portada gran

 

Explica-m'ho, 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant

Un llibre valent, agosarat i imprescindible sobre la sexualitat. Qui de vosaltres no s'ha posat vermell quan els vostres fills us han preguntat: Una àvia pot tenir fills? Una dona es queda embarassada cada vegada que fa sexe?

El llibre recull 101 preguntes fetes per infants de tercer i quart de primària i respon d'una manera clara i acurada. Un llibre recomanat a partir de 8 anys i que hauríeu de tenir a casa o a les biblioteques de centre.

Escrit per Katharina von der Gathen, especialista en educació sexual i il·lustrat per la magnífica Anke Kuhl, traduït per Anna Soler Horta i editat per Takatuka.

 

elviaje

 

El viaje

El debut de Francesca Sanna, il·lustradora sarda i resident a Suïssa, amb aquest àlbum que ben aviat podrem llegir en català, deixa el llistó ben alt. Sanna relata en primera persona la història d'un viatge d'una mare amb els seus dos fills. Fugen d'una guerra i han de vèncer tota mena d'obstacles: fronteres, màfies, guardes de seguretat, tanques però ella segueix endavant amb els seus fills per trobar un lloc on tornar a començar. Enrere deixen una vida, la casa i una família trencada pel dolor a la recerca d'una nova vida. Sanna juga amb els colors de manera magistral, fent servir els negres per la por, la foscor, el pànic i amb un esclat de color per l'esperança i saber que mentre estiguin junts res podrà contra ells.

Un àlbum preciós, necessari per explicar als nens el que passa a l'altra riba del Mediterrani i a tants llocs del món i sobretot per debatre sobre què estem fent i perquè cal acollir-los. Dins la recent inaugurada col·lecció de La Pequeña Impedimenta l'editorial ens ofereix un àlbum marca de la casa.

Escrit i il·lustrat per Francesca Sanna, traduït per Susana Álvarez i editat per Impedimenta.